• header1.jpg
  • header2.jpg
  • header3.jpg
  • header4.jpg
  • header5.jpg

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Niklán

Községünk a DDOP-3.1.3/G-14-2014-0075 azonosító számú pályázaton 27.545.990,- Ft forráshoz jutott, melyet a község egészségügyi alapellátásának fejlesztésére fordít.

A beruházás során felújításra kerülnek a korszerűtlen épületek, megvalósul az akadálymentesítés, az energetikai korszerűsítés valamint az elavult eszközök cseréje is. A fejlesztés eredményeképpen a lakosság számára hozzáférhetővé válnak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmény közszolgáltatásai. Az épület komplex akadálymentesítésével megvalósul a társadalmi esélykülönbségek csökkentése valamennyi fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű népcsoport számára.
A pályázatnak köszönhetően nem csak a betegek környezete, hanem az ott dolgozó egészségügyi személyzet munkakörülményei is javulnak.

A beruházás során környezetbarát technológiát és anyagokat részesítjük előnyben. Az energetikai korszerűsítés pedig hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez, amely alapján az ellátás hosszú távú fenntartása biztosabbá és környezetbaráttá válik.
A projekt eredményeképpen felújított háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat jön létre. A tárgyi feltételek korszerűsítése a gyorsabb és hatékonyabb orvosi ellátást szolgálják, ezáltal csökken a várakozási idő.                                                                                           Dr. Fülöpné Kesztyüs Ágota
                                                                                                       Polgármester

Berzsenyi Dániel Emlékházberzsenyi emlekhaz

További információk...


 

 

Itt élt és alkotott sok éven keresztül a „niklai remete”: Berzsenyi Dániel. A település utcáin sétálva lépten-nyomon találkozhatunk a költő emlékével...


Ha teheti, látogasson el hozzánk! Szeretettel várjuk Somogyország szívében, Berzsenyi falujában: a mézes Niklán.

Közadatkereső