• header1.jpg
  • header2.jpg
  • header3.jpg
  • header4.jpg
  • header5.jpg

5 rendőrségre telepített kamera figyeli Nikla utcáit

A Marcali Rendőrkapitányságra vannak bekötve azoknak a térfigyelő kameráknak a képei, amelyeket pár hónapja helyeztek ki Nikla községben.

A tavalyi évben sikerült Nikla községnek 4 millió forintot nyernie LEADER-forrásból térfigyelő kamerarendszer kiépítésére. A pályázat keretében 5 nagyfelbontású kamera került kihelyezésre a falu különbőző pontjaira. Az IP kamerák képei mikrohullámú adatátvitellel jutnak el a Marcali Rendőrkapitányság megfigyelő központjába.

Hársházi Szabolcs - Nikla Község Önkormányzatának pályázatokkal foglalkozó - kulturális szervező munkatársa Hírportálunknak a következőket mondta el a beruházással kapcsolatban:
"A projekt vonatkozásában az elsődleges szempont az volt, hogy olyan kamera rendszer kerüljön kiépítésre, amely amellett, hogy a jelenkor technikai követelményeinek maximálisan megfelel, elsősorban a Rendőrség bűnmegelőzési munkáját segítse. Így jött az ötlet, hogy a kameraképek ne helyben rögzüljenek, hanem közvetlenül a rendőrségre legyenek beküldve és ott történjen a rögzítés is egyben."

A pályázati projektben, együttműködő partnerként Marcali Városi Önkormányzata is szerepet vállalt - megtudtuk ezt is Szabolcstól.

Forrás: marcalionline.hu

Berzsenyi Dániel Emlékházberzsenyi emlekhaz

További információk...


 

 

Itt élt és alkotott sok éven keresztül a „niklai remete”: Berzsenyi Dániel. A település utcáin sétálva lépten-nyomon találkozhatunk a költő emlékével...


Ha teheti, látogasson el hozzánk! Szeretettel várjuk Somogyország szívében, Berzsenyi falujában: a mézes Niklán.

Közadatkereső